Friskvård

Friskvård av våra fyrbenta vänner är viktigt, det har vi i Stall Palm tagit fasta på. Konkurensen i dagens trav är sylvass och hästarna måste hela tiden tränas mer och mer för att prestera på max under tävlingarna.

Detta kan ge mer slitage på ryggar, senor och leder därför jobbar vi dagligen med friskvård på din häst för att undvika belastningsskador och onödiga veterinärbesök, självklart behöver hästen ibland uppsöka veterinär men vi har väldigt få skador som måste behandlas i förhållande till många andra.

På vår camp i Vomb har vi två stycken skrittband där vi kan variera hur hästen skall gå, det kan vara ett pass på 45 minuter med varierande upp och nedför, programmet väljs efter hästens förutsättningar, hos oss är alla individer. Bandet är ett kompliment till den vardagliga träningen och hästen använder hela sin ryggmuskelatur då den gärna sänker ned sitt huvud på ett naturligt sätt då den skrittar utan vagn, ryggen blir starkare och risken för skador minskar.

Förutom  skrittband har våra hästar tillgång till ett skönt solarium där ömmande muskler blir mjuka och avslappnade.

Vi behandlar även med LED ljusterapi där vi ger hästen en form av massage med infrarött ljus som ökar hästens blodcirkulation, hämmar inflammationer med mera.

Om någon häst skulle behöva miljöbyte eller intensiv behandlas med LED  eller kanske få alternativ träning en period har vi möjlighet att ta hem hästen till Hesslero där vi har tillgång till en rejäl sandbana för galopp träning, långa skogsvägar samt ridhus.
Vi ser inte problemen utan möjligheterna för varje häst att må bra och utvecklas.